Pastolex Spacklatex |Plafond afwerking zonder strepen

Waardering:
100% of 100

Pastolex Spacklatex is een muurverf welke een mooi egaal mat eindresultaat geeft. Door de specifieke samenstelling, goede vloeiing en de lange opentijd is het mogelijk om zonder aanzetten de meest uiteenlopende stuc- en spackondergronden af te werken. 

Vanaf  41,22 Normale prijs  54,97
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Drenth Pastolex spackmuurverf

Maximaal 255 tekens

Pastolex Spacklatex 

Onbehandelde stuc- en spackplafonds of wanden zijn doorgaans lastig te behandelen objecten. Door de losse, open structuur van deze ondergronden kan een “normale” muurverf tijdens het verwer- ken in de ondergrond “wegschieten”. Gevolg is een veel te snelle aanzetting/droging waardoor het vrijwel niet mogelijk is om een vol- gende baan “nat in nat” aan te brengen. Dit heeft tot gevolg dat “aanzetten” zichtbaar kunnen worden op plaatsen waar, als gevolg van de snelle aandroging, meerdere lagen over elkaar zijn aange- bracht. Juist bij het afwerken van een plafond worden deze aanzet- ten onder invloed van het strijklicht langs het behandelde plafond, nog eens extra geaccentueerd, het bekende “baneneffect”.

Pastolex Spacklatex

is oplosmiddelvrij en dus vrijwel reukloos en daardoor goed inzetbaar bij projecten waar geurbelasting problematisch kan zijn (kantoren, scholen maar ook woonomgevingen). Pastolex Spacklatex is goed alkalibestendig waardoor het kan worden toegepast op nieuwe, maar wel voldoende doorgedroogde, stucwerk afwerkingen.

Ook reeds behandelde spack ondergronden kunnen met Pastolex Spacklatex goed worden afgewerkt. Over het algemeen zal dit een mooi eindresultaat geven mits eventuele “aanzetten” uit de eerdere behandelingen van de ondergrond niet te zwaar zijn. Structuurver- schillen in de ondergrond zullen dienovereenkomstig altijd zichtbaar zijn.

Hoewel Pastolex Spacklatex spanningsarm is, is het product niet ge- schikt als afwerking op poederende ondergronden. Hiervoor kan beter de Pastolex Renovatiemuurverf worden toegepast. 

Systeem

Systeem zuigende ondergrond:

Grondlaag: Pastolex Spacklatex of Pastolex Fixeergrond Afwerklagen: Pastolex Spacklatex

Systeem niet zuigende ondergrond:

Grondlaag: Pastolex Spacklatex Afwerklaag: Pastolex Spacklatex

Kenmerken

  • waterverdunbaar

  • oplosmiddelvrij

  • spanningsarm

  • alkalibestendig

  • gemakkelijke verwerking

  • lange opentijd

Verpakkingen en kleuren

Pastolex Spacklatex is verkrijgbaar in 5L en 10L verpakking in wit en kleuren uit wit via het Drenth Color Impression kleurenmengsysteem. 

Meer informatie
Binnen/Buiten Binnen
Alkyd/Waterbasis Waterbasis
Glans Mat
Dekklasse 1
Schrobklasse 2
Toepassing Huis Wand, Plafond
Ondergrond Beton, Steen, Gips
Afwerking Dekkend
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pastolex Spacklatex |Plafond afwerking zonder strepen
Uw waardering